Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Evenimente
Ştiri
Galerie foto / video
Parteneri
Premii
Contact


Acum, ai acces direct la cele mai noi vinuri din portofoliul Vinarte, selectii rare de colectie, editii limitate in sticle magnum cat si la materiale promotionale purtand sigla noastra.
Viziteaza»E-mail
 
  Villa ZorilorBolovanuStârmina

 English Francais

 
 
DOMENIILE VINARTE
 
Compania deţine trei centre de producţie (plantaţii de viţă de vie şi crame de vinificaţie), situate în trei dintre cele mai importante zone viticole: Sâmbureşti – jud. Olt, Zoreşti, Dealu Mare – jud. Buzău şi Stârmina, Terase Danubiene – jud. Mehedinţi.
 
La Sâmbureşti, jud. Olt, societatea Vinarte deţine în prezent un domeniu cu o suprafaţă totală de 60 de hectare.
Regiunea viticolă unde se află podgoria Castel Bolovanu este una din cele mai vechi şi mai frumoase din România. Legat de descoperirile arheologice recente, a fost formulată ipoteza existenţei sale de acum 2000 ani. Compoziţia minerală este tipică pentru soluri aluviale, cu posibilitatea de a produce vinuri cu caracter deosebit. Expunerea spre sud-vest a teraselor, coborând spre râul Olt, comportându-se ca un regulator termal, permite coacerea liniştită a ciclurilor de vegetaţie ale strugurilor. Microclimatul ideal al acestor ţinuturi garantează un balans excelent între nivelul zahărului, aciditate şi polifenol.
  • În perioada 2007 - 2009, au fost plantate 36 ha cu viţă de vie din soiul Cabernet Sauvignon.
  • In 2013 s-au plantat alte 5 ha din acelaşi soi.

 

                           

La Stârmina, Turnu Severin, în jud. Mehedinţi, societatea Vinarte deţine un total de 190 de hectare. Un amplu program  de lucrare şi exploatare a viilor şi de modernizare a tehnologiei în cramă a fost terminat în 2009. Datorită aşezării în regiunea de sud-vest a ţării, în apropiata vecinătate a Dunării, cu un climat avantajat de influenţa mediteraneană, această podgorie a produs întotdeauna vinuri remarcabile. Datele climatice statistice confirmă că aici avem o temperatură ideală tot timpul anului şi un număr semnificativ de ore însorite (un studiu scris în 1868 menţionează că “soarele străluceşte deasupra podgoriilor tot timpul zilei”), elemente foarte importante în atingerea maturităţii complete a strugurilor. Aceste podgorii au menirea deosebită de a produce vinuri cu un caracter deosebit, atât roşii cât şi albe.

  • În perioada 2001 - 2008 au fost plantate 41 ha cu viţă de vie din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Negru de Drăgăşani, Fetească Neagră, Novac, Tămâioasă Românească şi Sauvignon Blanc.  
                                  
 
La Zoreşti, în podgoria Dealu Mare, jud. Buzău, societatea Vinarte deţine un total de 94 de hectare. La crama Zoreşti a fost demarat un program de modernizare şi restructurare, inclusiv restaurarea pivniţei unde se află deja la învechire şi maturare în baricuri noi, importate din Franţa, vinul Prince Matei. Podgoria este situată într-una din cele mai renumite regiuni viticole. Dealu Mare se întinde pe mai mult de 60 km si este în mod particular renumită pentru producţia de vinuri roşii. Aici poţi găsi aproape toate caracteristicile pedoclimatice favorabile necesare pentru producerea vinului de înaltă calitate. Viile sunt situate pe dealurile însorite cu o expunere spre sud, sud-est, protejate de vânturile reci dinspre nord, o poziţie care conferă o acumulare optimă a căldurii verii în timpul perioadei de vegetaţie, fără să fie afectate de excesul de umiditate. Toamnele lungi, uscate şi blânde favorizează culesul târziu, iar solul argilos bogat în oxizi de fier produce vinuri care au strălucirea rubinului. 
  • În perioada 2005 - 2008 au fost plantate 26 ha cu viţă de vie din soiurile Merlot şi Fetească Neagră.
                            Domeniu Zoresti

 

 
 
acasa despre companie domeniile vinarte vinurile vinarte
Site realizat de as design - web design timisoara