Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Evenimente
Ştiri
Galerie foto / video
Parteneri
Premii
Contact


Acum, ai acces direct la cele mai noi vinuri din portofoliul Vinarte, selectii rare de colectie, editii limitate in sticle magnum cat si la materiale promotionale purtand sigla noastra.
Viziteaza»E-mail
 
  Istoric Valori Echipa

 English Francais

 

 ISTORIA NOASTRĂ

 

"În anii `90, eram director la o societate de comerţ internaţional la Paris, când am început afaceri cu România şi în domeniul vinului. Atunci am cunoscut şi m-am apropiat de viitorii mei parteneri italieni şi francezi, mult mai iniţiaţi decât mine în domeniul vinului şi dornici sã investeascã în podgoriile româneşti. Unul din aceştia, Fabio Albisetti, era şi producãtor de vinuri de calitate în Toscana, cu experienţã în producţie.

Sedus de entuziasmul lor, am luat decizia de a investi în România, lansându-ne astfel într-o adevãratã aventurã. Eu cunoşteam bine România şi starea de înapoiere în care ajunsese viticultura româneascã, însã, în acelaşi timp, cunoşteam şi imensul potenţial viticol românesc, cu terroir-uri unice cu care puţine ţãri se pot mândri.

În 1998 am achiziţionat cele trei domenii de la Zoreşti– Dealu Mare, Bolovanu – Sâmbureşti şi Stârmina – Mehedinţi. Am cumparat totul la preţuri accesibile, dar nu ne-am imaginat cã atât podgoriile, cât şi centrele de vinificaţie erau într-o stare atât de deplorabilã.

A trebuit sã investim în refacerea podgoriilor pe cele 400 de hectare, prin defrişãri şi replantãri cu vie nobilã adaptatã terroir-ului din fiecare domeniu, înlocuind via hibridã, bolnavã şi plinã de impuritãţi. Centrele de vinificare, gãsite aproape în ruinã, au fost renovate complet şi dotate cu tehnologie de vârf conform exigenţelor moderne.  

Momente de fericire şi împlinire au venit numai dupã câţiva ani, când vinurile noastre au început sã fie apreciate, la început în ţarã, apoi în strãinãtate. Numeroase medalii şi premii au rãsplatit munca noastrã. Vinul bun începuse sa fie apreciat pe piaţã. Toate acestea ne-au întãrit convingerea cã suntem pe drumul cel bun.

Brandul generic Vinarte a dat nume mari vinurilor româneşti, ulterior afirmându-se branduri de sine stãtãtoare: Prince Matei, Soare, Castel Bolovanu, Prince Mircea, Castel Stârmina.

Asistãm în prezent la renaşterea viticulturii româneşti şi sunt mândru cã Vinarte, alãturi de alţi producãtori de elitã, şi-a adus modesta contribuţie la schimbarea imaginii vinului românesc în lume."

 

Sergio Faleschini - Preşedinte Vinarte 

 

      

 

 
 
acasa despre companie domeniile vinarte vinurile vinarte
Site realizat de as design - web design timisoara