Logo Vezi crama Bolovanu
background
2000 - neobișnuita complexitate și bogăție unui an obișnuit

Recolta 2000 de Prince Mircea 2000 a demonstrat potențialul miraculos al strugurilor de Merlot chiar și într-un an absolut normal, vinul devenind vârful de lance al vinurilor obținute aici. I-a fascinat pe enologii de la VINARTE încă de la etapa de vinificație primară: strugurii au atins maturitatea dorită de la sfârșitul lunii septembrie, după o vară călduroasă și un început de toamnă lungă și liniștită, săracă în precipitații. Culoarea intensă și bogăția de taninuri moi au fost evidente încă de la început, iar după ce vinul a petrecut mai bine de 12 luni în baricuri de stejar a căpătat arome pronunțate de prune uscate, note de vanilie și caramel. La mai bine de douăzeci de ani de la recoltă, vinul se prezintă excelent, cu o culoare roșu-granat brăzdată de reflexii cărămizii, nas elegant de cerneală și piele tăbăcită, cu tușe de vanilie și cafea și ușoare note dulcege.

Stoc sticle 1,5L: 401 buc Preț: 1100 ron Cumpara
2000
background
2007 - prima toamnă întârziată și capricioasă a rezultat într-un vin sobru și elegant

Prince Mircea 2007 a fost primul vin de la Stârmina pentru care am așteptat strugurii până la sfârșitul lui octombrie - un lucru oarecum neobișnuit, ținând cont de faptul că maturitatea strugurilor de Merlot se obținea în mod normal la sfârșit de septembrie sau început de octombrie. Anul 2007 a adus o toamnă capricioasă, în care zilele însorite (majoritare) au alternat cu perioade ploioase care au obligat amânarea recoltării până la final de octombrie.

Odată ajunși în cramă, strugurii au arătat că așteptarea a meritat: pe lângă o aciditate bună și o bogăție de taninuri, vinul a căpătat după fermentația alcoolică o intensitate colorantă incredibilă. După aproape 14 luni în butoaie de stejar, a dezvoltat arome de fructe supramaturate, note de vanilie și cafea. La 14 ani, vinul are un caracter sobru, cu o aciditate care îl susține pe deplin. Aromele sunt și ele din același registru sobru - foaie de tutun, lemn vechi și obiecte de pielărie fină - iar toate acestea se deschid spre final, după aerare, cu arome frumoase de prune uscate, afumate.

Stoc sticle 0,75L: 287 buc Preț: 500 ron Cumpara
2007
background
2008 - recolta unor transformări incredibile

Pentru Prince Mircea 2008 la 13 ani după recoltă, caracterizările țin în primul rând de eleganță. Asta emană, și este incredibil cum s-a transformat vinul odată cu trecerea timpului, devenind un reper al stilului Prince Mircea. Anul a debutat cu o iarnă prietenoasă, o primăvară și o vară absolut normale, urmate de o toamnă lungă și călduroasă. Dupa recoltare și vinificația primară, a rezultat un vin vioi, plin de culoare și taninuri coapte, iar la 12 luni de maturare în butoaie de stejar a devenit o explozie de gust și aromă: plin, ușor taninos, cu senzații dulcege și arome persistente de fructe negre și prune uscate. Învechirea a scos la iveală note plăcute de cutie veche din lemn, fructe uscate și mentă uscată. După o aerare de cel puțin 6 ore, vinul se deschide - cu arome plăcute de fructe negre supracoapte, cu nuanțe gemoase.

Stoc sticle 0,75L: 25 buc Preț: 600 ron Cumpara
2008
background
2009 - anul care nu anunța nimic spectaculos a devenit izvor de satisfacție maximă

Prince Mircea 2009 întruchipează satisfacția și bucuria că putem obține astfel de vinuri! Anul nu anunța nimic spectaculos - primăvara ne-a sâcâit cu câteva ploi în plus, dar asta până în luna iunie - vara a fost una absolut normală, urmată de o toamnă lungă și călduroasă. Am recoltat la începutul lui octombrie, și a fost incredibil cum încă din primele zile mustul avea o intensitate colorantă nemaivazută. Totul a decurs așa cum ne-am dorit, iar după fermentația alcoolică am obținut un vin structurat, intens, puternic. După mai bine de 12 luni în baricuri de stejar vinul s-a domolit, a căpătat un gust plin și moale, cu nuanțe de vișine supracoapte, cu note de vanilie și ciocolată. Acum, la 12 ani de învechire în sticlă, asistăm la un adevărat spectacol de arome elegante: ciocolată neagră, condimente și ierburi aromate, tușe fine de vanilie și senzații dulcege.

Stoc sticle 0,75L: 314 buc Preț: 400 ron Cumpara
2009
background
2010 - perfect pentru arealul Stârmina, cu veleități de profesor emerit

Prince Mircea 2010 reflectă un an absolut normal din punct de vedere al temperaturilor și precipitațiilor, cu o toamnă în limite normale și prima parte a lui septembrie cu temperaturi ușor mai scăzute decât normal. Recoltarea, la final de septembrie, a avut loc în condiții ideale, iar vinul obținut s-a dovedit un Merlot autentic de Stârmina, un tablou perfect al arealului: culoare intensă, nas specific, cu fructe ma-ture și prune uscate. După 15 luni în butoaie de stejar franțuzesc și românesc și învechire la sticlă, a scos la iveală o culoare intensă, cu nuanțe granat și o aromă extraordinară. După 11 ani, vinul e într-o formă excelentă și emană forță. Culoarea, corpul și aromele sunt toate din același tablou clasic de Merlot de la Stârmina - fructe mature, prune uscate, ciocolată, ușoare nuanțe de vanilie și caramel, un vin școală cu cu veleități de profesor emerit.

Stoc sticle 0,75L: 243 buc Preț: 400 ron Cumpara
2010
Logo vinarte
Vinarte 2021 (c) Copyright