Vinuri
SOARE

L e g e n d a r e d e l a p r i m a e d i ț i e

Vinarte se identifică, încă de la prima ediție de Cabernet Sauvignon SOARE, din 1999, drept crama care pune bazele categoriei superpremium din România. Acest (re)nume rămâne permanent una dintre cele mai prețioase moșteniri ale muncii înaintașilor de la Bolovanu (Sâmburești) și reprezintă o responsabilitate uriașă față de istoria companiei și față de fidelitatea unor consumatori extrem de exigenți.

SOARE e un vin rar și va rămâne așa: suprafața limitată la dealul “descărnat” prin succesiunea de intemperii milenare de la Bolovanu (de ce credeți că se cheamă așa?), terenul pietros și dificil de lucrat, via veche și cu randamente mici la hectar, selecția de struguri pe care o impune intenția de a pune sub acest nume doar ce e mai bun, ca și condițiile meteorologice specifice, fac ca în unii ani aceste vinuri să nu apară. 

Fără vreo exagerare, vinurile roșii SOARE reprezintă selecțiile dintre cele mai longevive aflate în posesia cramei, lucru dovedit de critica internațională de profil care acordă în mod constant punctaje mai mult decât onorante unor recolte vechi păstrate în vinoteca de la Vinarte.

SOARE a fost și rămâne dovada că vinurile românești de excelență merită să facă parte dintr-o elită globală foarte rarefiată și, tocmai de aceea, foarte prețuită.

PRINCE MIRCEA

V i n u r i s o l i d e , a c c e s i b i l e c o n s u m a t o r i l o r e x i g e n ț i

Grupate sub numele de Prince Mircea se regăsesc vinuri atent create ca să fie cât mai expresive, să transmită clar caracteristicile cele mai importante ale soiurilor de struguri din care sunt produse, ca și filosofia Vinarte cu privire la caracteristicile solului, climei și anului de recoltă. 

An de an, sunt selecționate pentru Prince Mircea nu doar parcelele de teren cele mai favorabile pentru fiecare soi în parte, ci și, ulterior, acele loturi obținute după vinificare și eventuala maturare în butoaie de stejar de 225 litri care să asigure o calitate constantă de la o recoltă la alta și oportunități de învechire superioară (la vinurile roșii din gamă, în special). 

Cantitatea disponibilă din fiecare vin inclus în denumirea Prince Mircea este limitată, desigur, ca urmare a acestor selecții succesive, dar e suficient de generoasă ca să acopere atât cererea anuală din partea unui public foarte avizat în domeniu, cât și nevoile cramei de a păstra, mereu, un număr de sticle care să devină “semne de carte” ale tezaurului de vinotecă.

TĂMÂIOASĂ ROZĂ

" G u s t u l m â n g â i e t o r a l e x c l u s i v i t ă ț i i "

Savuros, o raritate în peisajul vinurilor românești! Tămâioasa Roză se distinge ca un vin de Aur la orice competiție ar participa: începând de la culoarea delicată și atrăgătoare la aromele de petale de trandafiri și fructe roșii și continuând gustativ cu dulceața învăluitoare a acelorași fructe, în spatele căreia și fac apariția și note subtile de caramel sărat. Un vin proaspăt, înviorător, de consumat de unul singur sau în asociere cu gastronomie (brânzeturi, prăjituri cu mac, tarte cu fructe, pate de casă ori preparate asiatice aromate, mediu picante).

 
AVENUE

L a B o h è m e

Energie, jovialitate, creativitate, îndrăzneală și gust bun – acestea sunt valorile cele mai importante pe care le descoperi în vinurile Avenue, grupate într-un spirit boem seducător.

Gândite de specialiștii de la Vinarte ca opțiuni agreabile pentru consumatorii dornici de aventuri senzoriale oricând la îndemână, vinurile Avenue sunt mereu pregătite să ofere, imediat după deschiderea sticlei, aroma și savoarea strugurilor din care au luat naștere.

Gusturile Avenue sunt pe cât de prietenoase pe atât de tinerești – prospețimea fructelor viței-de-vie care stau la baza acestora este înadins căutată și intensificată prin procedurile de vinificare ultramoderne, cu ajutorul tehnologiei de ultim moment.

Avenue sunt ca o conversație amicală cu un om drag a cărui revedere îți aduce bucurie și cu care poți relua lucrurile de unde le-ai lăsat, indiferent cât timp a trecut de la ultima întâlnire.

SIRENA DUNĂRII

" V i n u l f e r m e c a t "

Creat exclusiv în anii deosebit de favorabili în care își face apariția în zonă și mucegaiul nobil Botrytis cinerea – ale cărui efecte binefăcătoare sunt imposibil de replicat de știința umană, Sirena Dunării e o raritate: un vin desert cu potențial de învechire de decenii, complex aromatic și luxuriant gustativ – exclusivist.

NEDEEA

S p i r i t u l l o c u l u i ș i o a m e n i l o r d e l a V I N A R T E

Fiecare dintre vinurile purtând numele Nedeea reunește exclusiv soiuri românești de struguri, strălucind prin expresivitate, autenticitate și originalitate și oferind ocazia explorării unor savori noi, atent împletite. Fetească regală, Fetească albă și Tămâioasă românească – la Nedeea alb; Băbească neagră și Fetească neagră – la Nedeea rose; Fetească neagră, Negru de Drăgășani și Novac – la Nedeea roșu. Toate acestea reprezintă o sinteză jovială a locurilor, obiceiurilor și spiritului oamenilor zonei – la fel ca și caracterul acestei sărbători regionale al cărui nume îl poartă cu mândrie pe etichetă.

DOMENIILE VINARTE

V i n u r i l e r o m â n e ș t i î n c o n c e r t u l i n t e r n a ț i o n a l

Adevărata istorie de succes se construiește în marile competiții: gama purtând numele Domeniile VINARTE și-a propus să înscrie soiurile românești în marele concert al vinului global îngemănând soiurile autohtone cu cele internaționale, deja cunoscute publicului. Astfel, “vocile” strugurilor indigeni se pot auzi în rezonanță deplină cu acelea ale varietăților de renume mondial, oferind totodată și senzații noi, interesante, unice.

CASTEL VINARTE

P l ă c e r e a a c c e s i b i l ă d e z i c u z i

Nu în fiecare zi e mare sărbătoare, dar cu un pahar de vin bun putem face o mică sărbătoare din fiecare masă. Vinurile Castel Stârmina – plăcut demiseci, aromate și ușor de băut, spre a cuprinde un univers de gusturi cât mai larg – tocmai asta oferă: prilejul micii plăceri cotidiene, ritualul gustos care încununează reușitele zilei.

S a t i s f a c ț i e î n f i e c a r e p a h a r

CASTEL BOLOVANU

Seci sau echilibrat demiseci, vinurile din gama Castel Bolovanu aduc consumatorilor multiple oportunități – ușor accesibile gustativ și financiar – de a testa cu propriile simțuri priceperea enologilor și savoarea strugurilor cultivați cu responsabilitate în sudul României de către VINARTE. Reprezentative pentru soiurile, locurile și clima locală, ele aduc satisfacție în fiecare pahar.