Iustin urucu
DOMENIILE vinarte

E n o l o g u l I u s t i n U r u c u , p ă s t r ă t o r u l A D N - u l u i V i n a r t e

Unul dintre “secretele ascunse la vedere” care stau la baza calității continue a vinurilor Vinarte este, evident, enologul și experiența acumulată pe care el o transmite echipei și licorilor din sticle.

Ca tânăr absolvent al unei prestigioase facultăți de profil și apoi ca doctor (PhD) în domeniu, Iustin Urucu a adus încă de la începuturile Vinarte și până acum energia și entuziasmul învățării continue și rigoarea profesionistului care știe că orice detaliu e important.

“Om al pământului oltenesc”, Iustin Urucu a girat permanent vinurile Vinarte – făcând permanent un du-te-vino! între cele două crame, de la Stârmina și Bolovanu – cu responsabilitate față criteriile tehnologice ale unei meserii de vocație și față de ceea ce în lumea vinului se numește “spiritul locului”: autenticitate, caracter, stil. An de an, el a fost cel care a pilotat tehnic echipa Vinarte prin complexitatea provocărilor pe care condițiile naturale le aduc permanent în calea succesului. A asigurat și a certificat “semnătura Vinarte” în toate vinurile purtând acest renume.

Permanent învățând, permanent conectat la spiritul locului ca și la mișcarea de idei și standarde internaționale, Iustin Urucu este păstrătorul ADN-ului Vinarte, intrinsec legat de renumele pe care compania și l-a creat. “S-a investit” pe deplin în misiunea Vinarte, s-a construit pe sine în relația de-o viață profesională cu pământurile, strugurii și vinurile de aici, cu conștiința mereu trează a lucrului bine făcut.